this image shows a kids corner with wallgames in a restaurant
IKC Nieuws
Delen

Familievriendelijk uiteten met de nieuwe generatie

Nu er weer nieuwe generaties ouders beginnen te worden, moeten horecagelegenheden steeds vaker hun aanbod en de inrichting van het restaurant heroverwegen. Deze generaties zijn namelijk op zoek naar gezondere eetgelegenheden waar de kinderen de ruimte hebben om vrij te spelen, terwijl de volwassen in de tussentijd aangenaam kunnen eten en drinken.

De onhygiënische ballenbakken en gevaarlijke klimstructuren behoren inmiddels tot het verleden. Tegenwoordig verwachten bezoekers dat de speelruimte net zo veilig en schoon is als de rest van het restaurant. De nieuwe, kindvriendelijke restaurants richten zich dan ook steeds meer op kritische ouders met hogere verwachtingen op gebied van diner-ervaring, zowel voor zichzelf als voor hun kinderen.

Familievriendelijk restaurant door kinderhoek


Vroeger was het een uitdaging om een familievriendelijk restaurant te vinden met een gezonde menukaart. Toen waren het vooral de fastfood restaurants die zich focusten op kinderen. Tegenwoordig zien steeds meer diverse horecagelegenheden het belang en de voordelen van tevreden families in en wordt het aantal familievriendelijke restaurants daarom alsmaar groter. Dit maakt het voor de ouders gemakkelijker om te kiezen voor een gezonde, en toch familievriendelijke, optie.

“Onze kinderhoek geeft ons een voordeel ten opzichte van onze concurrenten, zij hebben namelijk geen kinderhoek. Hierdoor komen gezinnen vaker naar ons.” Aldus Irene Maris van Beachclub Kaaphoorn. “Daarnaast zorgt de kinderhoek er ook voor dat gasten langer blijven en meer bestellen.”

De kinderen van nu, zijn de volgende generatie gasten, het is dus simpelweg slimme marketing om de kinderen van jongs af aan al welkom te laten voelen in uw restaurant. 

Is uw horecagelegenheid al familievriendelijk? Ontdek hoe IKC u hierbij kan helpen.

Lees meer

Familievriendelijk restaurant door kinderhoek