Ouderen sector onder druk
IKC Nieuws
Delen
IKC staat op met innovatief ouderen concept!

Ouderen sector onder druk door reputatie!

Vanochtend in het FD: De corona crisis heeft er flink ingehakt, de ouderen sector ligt onder druk en staan voor grote keuzes. 
Weet u het nog? Verpleeghuizen dicht voor bezoek: 'Geen familie, geen mantelzorger, wat nu? ' Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kondigde aan dat er geen bezoek meer langs mag komen in verpleeghuizen. Deze maatregelen werden genomen om kwetsbare groepen in de samenleving extra te beschermen tegen het coronavirus.

De verpleeghuizen moesten dicht, Nederlandse burgers organiseerden verschillende acties om ouderen in de verzorgingstehuizen of verpleeghuizen een hart onder de riem te steken. Buiten heerste een sfeer van aanmoediging terwijl dat binnen anders was. Daar heerste verdriet en een gevoel van eenzaamheid.

Verpleeghuizen hebben in de afgelopen corona periode een grote imago klap gehad. Dit blijkt uit een artikel van het Financieel Dagblad van vandaag. Uit onderzoek blijkt dat VVT organisaties (Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties) een somber beeld oproepen bij mensen. Waar je vroeger zonder problemen bij een verpleeghuis naar binnen liep daar voelt het hedendaags aan als een nare plek. Dit betekent veel voor de sector, de omzet maar vooral voor de bezoekers en met name voor cliënten.

Het is tijd dat er bedrijven opstaan die verpleeghuizen uit deze kuil kunnen trekken en het beeld wat afgelopen periode is ontstaan om te draaien naar het positieve. IKC is momenteel bezig met een concept voor de VVT organisaties waarin samenspel, educatie en ontspanning centraal staat. Hoe dit er verder precies uit gaat zien daar zal nog dit jaar kenbaar worden. Volg de ontwikkelingen via onze website en social media kanalen.

Lees hier het artikel van het Financieel Dagblad

 

Ouderen sector onder druk