Duurzaamheid

Ons duurzaamheidsprogramma

Het werken aan een betere wereld door middel van onze speelconcepten is onze belangrijkste missie en visie en dit is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Ons duurzaamheidsprogramma omvat de volgende 4 onderwerpen: De wereld en de mensen om ons heen, Milieu, Producten en Veiligheid.

De Wereld en de mensen om ons heen
Wij werken aan de bescherming van deze aarde waarbij we van de mensen die in onze productie en onze toeleveringsketen werken de gezondheid en veiligheid ook beschermen. De normen die wij stellen aan onze leveranciers gaan veel verder dan de lokale wet- en regelgeving.

Onze medewerkers en stagiares wereldwijd die dagelijks mogen werken aan de mooiste speelconcepten zijn de sleutel tot het succes van IKC in het verleden en toekomst. We weten uit ervaring dat als ze ernaar uitkijken om aan het werk te gaan, plezier hebben in het werken aan onze speelconcepten en nog steeds de tijd en energie hebben voor een fantastisch persoonlijk leven. Daarom bieden wij onze medewerkers en stagiaires wereldwijd een reeks aantrekkelijke voordelen en mogelijkheden. We koesteren en bieden in-huis carrièremogelijkheden en richten ons op diversiteit, gezondheid en persoonlijke opleidingsmogelijkheden.

Veiligheid
Veiligheid staat centraal in alles wat we doen. Veiligheid tijdens ons productieproces, veiligheid voor het milieu en veiligheid voor de werknemers en kinderen die met onze producten spelen. Al onze producten zijn door SGS gecertificeerd volgens de EN-71 norm, wat betekent dat deze producten veilig en duurzaam in gebruik zijn.

Milieu
We hebben onze voetafdruk in kaart gebracht en we werken eraan om deze zo veel mogelijk te verminderen. En we zijn altijd op zoek naar manieren om het grootste verschil te maken op vijf belangrijke gebieden: productie, gebruik van producten en grondstoffen, faciliteiten, transport en recycling. Om onze voetafdruk te verkleinen, ontwerpen we elke generatie van onze producten met zo min mogelijk impact op het milieu en zo energie-efficiënt mogelijk. Wij verkopen miljoenen gelukkige speelmomenten aan onze klanten. Dus zelfs kleine aanpassingen in de gehele keten van onze producten kunnen een krachtige impact hebben op onze ecologische voetafdruk en dit gelukkige speelmoment!

Producten
Het beukenhout dat in onze producten wordt gebruikt, is FSC-gecertificeerd hout (Forest Stewardship Council), wat betekent dat het is gecontroleerd en volgens de strikte regels is ingekocht. Dit certificaat staat voor het feit dat het hout op legale wijze is aangekocht, het lokale milieu beschermt en ook de rechten en het welzijn van de lokale gemeenschap en werknemers beschermt.

We beschermen niet alleen bossen. We beschermen toekomstige generaties!
Bossen zorgen voor houtvezel voor het papier en de dozen die we in onze verpakking gebruiken. Ze reinigen ook onze lucht, zuiveren ons water en bieden onderdak aan de dieren die leven in het bos. We werken er dus hard aan om onze impact te minimaliseren door verantwoord grondstoffen in te kopen en zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Maar dat is niet genoeg. De bossen in de wereld worden nog steeds op grote schaal verwoest door illegale houtkap, slecht beheer en agressieve grondontwikkeling. Daarom zijn we vastbesloten om voldoende duurzaam beheerde bossen over de hele wereld te beschermen om al onze productie- en verpakkingsbehoeften te dekken en generaties lang te produceren.