Designers aan het werk voor mooie IKC producten
Designers aan het werk voor mooie IKC producten

Het IKC design team

Van unieke ideeën, tot de eerste lijnen op een vel papier, tot een realistisch 3D model. Wij zijn fier op de fantasierijke creativelingen die wij onze collega’s mogen noemen, die zich iedere dag in de belevingswereld van kinderen proberen verplaatsen. Met dit inlevingsvermogen, ontstaan prachtige speelconcepten die passen in elke ruimte.

Onze designers brengen dromen en fantasiewerelden tot leven met vrolijke ontwerpen die kinderen van over de hele wereld aanspreken. Al onze speelelementen worden met liefde en met oog voor detail gemaakt. Conceptdenken zit ons team in het bloed, en dat zie je terug in ons aanbod!

Ons design proces

Ons ontwerpteam begint met de eerste componenten uit te werken met behulp van 3D design software. Dankzij nauwe samenwerking tussen de ontwerpers en bouwingenieurs, komen we tot de best mogelijke resultaten.

Dankzij dat teamwork kan er vanaf het begin rekening worden gehouden met efficiënte productie. Bij dit ontwerp- en productieproces focussen wij ons op:

  • krachtige speelwaarde en eenvoud
  • hoe nieuwe designs passen binnen ons bestaande assortiment
  • goede keuze van materiaal en kleur
  • oppervlakteafwerking

Een perfect evenwicht tussen deze belangrijke punten wordt steeds behaald dankzij dit constructieve teamwork. Naast technologische prestaties en fraai design, beïnvloeden ook meer emotionele aspecten onze ontwerpen.

Zo letten wij bijvoorbeeld op de manier waarop onze speelconcepten aanvoelen. Het gevoel van verfafdrukken op het hout, de werking van knoppen en de geluiden die erbij ontstaan, en meer. Wij letten op de volledige speelbeleving, en laten prototypen van onze nieuwe ontwerpen daarom ook testen bij een echt groepje eindgebruikers: de kinderen!

Speelhoek voor kindjes in een custom design