Veilig en duurzaam

Veilig en Duurzaam hout in de wandspellen en kinderhoeken van IKC
Veilig en Duurzaam hout in de wandspellen en kinderhoeken van IKC

Met onze creatieve, uitdagende speelconcepten willen wij kinderen zichzelf laten zijn door hun veilig te laten spelen. Onze grotere missie en ons uitgangspunt bij alles wat wij creëren en doen, is om de wereld een gelukkigere plek te maken door middel van leuke en veilige speelruimtes.

Hierbij denken wij ook steeds aan de duurzaamheid van onze producten. Alle speelsystemen worden, van ontwerp tot levering, helemaal gecontroleerd en getest volgens de allerhoogste internationale normen. Dit houdt in dat al onze producten door de SGS (Société Générale de Surveillance) gecertificeerd worden volgens de EN-71 veiligheidsnorm, en daarmee bewezen duurzaam en veilig zijn. Daarnaast vinden wij het ook erg belangrijk dat de werkomstandigheden van onze medewerkers, en die van onze leveranciers, goed verzorgd zijn. Dankzij dit alles, zijn onze speelconcepten altijd duurzaam ontwikkeld, en gaan ze voor de klant jarenlang mee.

Wij zetten onze kennis en jaren van ervaring in om voor én met u de ideale speeloplossing te creëren.

Lees hier onze missie en visie >

Veiligheid

Dit staat vooraan bij alle stappen in ons gehele proces. Veiligheid houdt in dat wij niet enkel denken aan de veiligheid van de jonge eindgebruikers, maar ook aan de veiligheid van onze medewerkers tijdens het hele productieproces.

Zo gebruiken wij een niet-toxische krasbestendige verf op waterbasis, en een antibacteriële coating voor onze speelelementen. Daarnaast worden al onze producten getest en gecertificeerd volgens de Europese EN-71 speelgoedveiligheidsnorm. Tenslotte wordt het eindproduct veilig en met zorg geïnstalleerd door onze monteurs, zodat er nu en in de toekomst geen ongelukken gebeuren.

Lees meer over onze werkwijze >

 

FSC Gecertificeerd hout, voor onze speelconcepten

Milieu

Onze ecologische voetafdruk hebben wij in kaart gebracht zodat wij er werk van kunnen maken om deze zo veel mogelijk te verkleinen. Dit bereiken wij door verschil te maken bij vier grote punten in ons proces:

  • eerlijke grondstoffen
  • energiezuinige productie
  • recycleren van verpakkingsmaterialen
  • ecologisch verantwoorde transportplanning

Wereldwijd leveren wij miljoenen duurzame speelconcepten, en dus kunnen de kleinste aanpassingen al enorme impact hebben op de verkleining van onze ecologische voetafdruk.

Milieuvriendelijke speelconcepten van IKC

Eerlijk en duurzaam

Wij werken met duurzame materialen die lang meegaan en die niet beschadigend zijn voor het milieu. Daar hebben onze eindgebruikertjes niet enkel nu veel aan, maar ook in de toekomst. Wij kiezen voor:

  • enkel de beste, FSC-gecertificeerde houtsoorten
  • verf die geen chemische sporen achterlaat
  • zo min mogelijk plastic
  • zo veel mogelijk recycleerbaar materiaal

Kiezen voor duurzame producten, is kiezen voor producten met een lange levensduur. Daarom gaan onze producten jaren en jaren mee.

Het hout waaruit wij onze speelconcepten maken, is FSC-gecertificeerd (door het Forest Stewardship Council), wat garandeert dat het volgens strikte regels is gekocht en gecontroleerd.

Dit FSC certificaat zorgt ervoor dat het hout op legale wijze is bemachtigd, en dat de lokale gemeenschap en omgeving worden beschermd.

de productie van wandspellen in China

IKC Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van interessante updates? Meld u aan voor onze IKC nieuwsbrief.

Deskundig advies van onze specialisten

Hebt u interesse in, of vragen over onze producten? Contacteer gerust een van onze experts.