Al onze speelconcepten worden gemaakt in onze fabriek in China
Al onze speelconcepten worden gemaakt in onze fabriek in China

De IKC fabriek

Onze fabriek is gevestigd in het oosten van China in de stad Jiaxing, een half uur reizen van Shanghai. Vanuit Shanghai worden ook alle containers verscheept. Sinds de oprichting van de fabriek in China in 2007, heeft de geografische ligging en de Chinese cultuur de filosofie van ons bedrijf mede vormgegeven. In de fabriek worden de spelconcepten geproduceerd met een duidelijke focus op speelwaarde en kwaliteit.

Met passie voor kwaliteit en uitstraling heeft IKC een goede internationale reputatie opgebouwd. IKC is nu één van 's werelds toonaangevende specialisten in speelwaarde, interactieve spelcomputers en playgrounds.

Materiaalkeuze

De materialen die worden gebruikt voor onze producten zijn altijd van hoogstaande kwaliteit, deze keuze komt voort uit de gedachte dat alleen uit zorgvuldig geselecteerde ruwe materialen een perfect product kan worden geproduceerd.

Onze producten en kindermeubels worden gemaakt van FSC-gecertificeerd beukenhout en MDF, hierdoor voelt het eindproduct warm en robuust aan. Onze speelconcepten worden met een waterafstotende, antibacteriële en kras vaste lak geverfd.

Hier worden speelmodules geproduceerd in onze fabriek in China

Ons productieproces

Zodra de houten frames vorm krijgen, worden ze voor kleur of patroon op traditionele wijze gezeefdrukt. Zo zorgen we ervoor dat de bedrukkingen fijn aanvoelen, vooral voor gevoelige kinderhandjes.

Vervolgens worden de houten spelmodules met kleur bespoten. Dit doen wij in speciale spuitcabines waar zwevende verfdeeltjes veilig kunnen worden opgevangen en deze nooit in de werkomgeving of in het milieu belanden.

De eindproducten worden dan gecontroleerd op veiligheid én op eventuele schoonheidsfoutjes alvorens ze verpakt en verzonden worden. De verpakkingen zelf zijn uiteraard zo ontworpen dat de producten onderweg van fabriek naar bestemming geen beschadiging kunnen oplopen.

Het golfkarton wat wij hiervoor gebruiken is van hoge kwaliteit, en kan bij ons óf bij de eindgebruiker een tweede leven krijgen. Plastic gebruiken wij zo min mogelijk, zodat wij zo veel mogelijk materiaal op deze manier kunnen hergebruiken en recycleren.

De productie van onze speelconcepten in onze eigen fabriek

Ambachtelijke zeefdruk

De prentjes en afbeeldingen op onze producten worden speciaal door onze IKC designers ontworpen, zodat ze met een zeefdruk op allerlei speelelementen kunnen worden aangebracht.

Deze traditionele, zestiende-eeuwse techniek komt oorspronkelijk uit Japan. De sjabloondrukken worden door specialisten in zeefdruk met de hand uitgevoerd, waarbij iedere kleur voor nauwkeurigheid apart wordt aangebracht.

Wij kiezen bij IKC voor deze ambachtelijke productietechniek, omdat kinderhandjes en vingertjes erg gevoelig zijn, waardoor ze de verschillende druklagen kunnen waarnemen. Zo wordt hun nieuwsgierigheid, hun zintuiglijke ontwikkeling én hun hand-oog coördinatie op een interessante manier geprikkeld en gestimuleerd.

Hier wordt de zeefdruk uitgevoerd voor onze wandmodules