this image shows the factory of IKC in China
this image shows the factory of IKC in China

Onze IKC fabriek 

Onze fabriek in China is gevestigd in de oostelijke stad Jiaxing, een half uur vanaf Shanghai. Vanuit Shanghai worden de containers met onze producten overgescheept. Sinds het ontstaan van onze fabriek in 2007, hebben de geografische ligging en de Chinese cultuur ons bedrijf en onze filosofie mede vormgegeven. Met een duidelijke focus op kwaliteit en speelwaarde worden onze speelconcepten hier met zorg geproduceerd.

Met grote passie voor hoge kwaliteit en bijzondere uitstraling, hebben wij bij IKC internationaal een hoge reputatie opgebouwd. Wij mogen ons nu een van ’s werelds meest toonaangevende specialisten noemen op het gebied van interactieve speelsystemen, kids corners en speelwaarde.

Materiaalkeuze

De materialen waarmee wij onze speelconcepten maken, zijn altijd van hoge kwaliteit. Die keuze komt voort uit de overtuiging dat enkel zorgvuldig gekozen grondstoffen een goed product kunnen maken.

Onze houten producten, zoals onze kindermeubeltjes, worden gemaakt uit FSC-gecertificeerd beukenhout, en MDF (Medium Density Fibreboard) voor een eindproduct dat robuust maar warm aanvoelt. Daarnaast worden onze speelelementen met een waterafstotende, antibacteriële én krasbestendige coating afgewerkt.

this image shows the factory in China

Ons productieproces

Zodra de houten frames vorm krijgen, worden ze voor kleur of patroon op traditionele wijze gezeefdrukt. Zo zorgen we ervoor dat de bedrukkingen fijn aanvoelen, vooral voor gevoelige kinderhandjes.

Vervolgens worden de houten spelmodules met kleur bespoten. Dit doen wij in speciale spuitcabines waar zwevende verfdeeltjes veilig kunnen worden opgevangen en deze nooit in de werkomgeving of in het milieu belanden.

De eindproducten worden dan gecontroleerd op veiligheid én op eventuele schoonheidsfoutjes alvorens ze verpakt en verzonden worden. De verpakkingen zelf zijn uiteraard zo ontworpen dat de producten onderweg van fabriek naar bestemming geen beschadiging kunnen oplopen.

Het golfkarton wat wij hiervoor gebruiken is van hoge kwaliteit, en kan bij ons óf bij de eindgebruiker een tweede leven krijgen. Plastic gebruiken wij zo min mogelijk, zodat wij zo veel mogelijk materiaal op deze manier kunnen hergebruiken en recycleren.

this image shows production of kids furniture in China

Ambachtelijke zeefdruk

De prentjes en afbeeldingen op onze producten worden speciaal door onze IKC designers ontworpen, zodat ze met een zeefdruk op allerlei speelelementen kunnen worden aangebracht.

Deze traditionele, zestiende-eeuwse techniek komt oorspronkelijk uit Japan. De sjabloondrukken worden door specialisten in zeefdruk met de hand uitgevoerd, waarbij iedere kleur voor nauwkeurigheid apart wordt aangebracht.

Wij kiezen bij IKC voor deze ambachtelijke productietechniek, omdat kinderhandjes en vingertjes erg gevoelig zijn, waardoor ze de verschillende druklagen kunnen waarnemen. Zo wordt hun nieuwsgierigheid, hun zintuiglijke ontwikkeling én hun hand-oog coördinatie op een interessante manier geprikkeld en gestimuleerd.

this image shows screen printing