Missie & Visie van IKC

Wat is uw fijnste speelherinnering als kind?

Wellicht krijgt u een glimlach op uw gezicht als u terugdenkt aan zulke fijne momenten in uw kindertijd. Het zijn niet alleen de herinneringen aan het spelen, maar ook het onbezorgde gevoel waar je van kan genieten als je nog kind bent. Gewoon jezelf kunnen zijn in een fijne, positieve omgeving.

Kind zijn betekent: spelen, veel lachen, zelfvertrouwen, creatief bezig zijn, non-verbaal communiceren en onbevooroordeeld zijn. Op jonge leeftijd worden miljoenen verbindingen gemaakt in onze hersenen, die bepalend zijn voor de rest van ons leven.

Mijn missie met IKC is om overal ter wereld een bepaalde afdruk achter te laten met onze speelcreaties, en zo die nodige positieve omgeving te creëren. Reis met ons mee en ontdek de sfeer die wij realiseren, voor kind en ouder, met onze concepten.

Marco Lankman, CEO IKC Global

Op deze afbeelding staat Marco Lankman, CEO of IKC

Een betere wereld door gelukkige kinderen

Door onze ervaring en onze liefde voor gelukkige kinderen samen te bundelen, komen wij tot straffe speelconcepten die iedere ruimte omtoveren tot een echt kindvriendelijke omgeving. Met onze creatieve, uitdagende speelhoekjes willen wij kinderen zich bij u op hun gemak laten voelen, door hen zichzelf te laten zijn.

Twee kindjes druk aan het spelen met de TouchTable van IKC

Wij leren van kinderspel

Al jaren onderzoeken wij hoe kinderen spelen. Wat zorgt ervoor dat een kind de buitenwereld even helemaal kan vergeten? Hoe kunnen we kinderen op de leukste manieren uitdagen om te bewegen, te leren en zich te ontwikkelen? Wanneer kan een kind zich volledig ontspannen?

De antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden in de speelconcepten die wij de afgelopen 12 jaar met veel plezier en liefde hebben ontwikkeld, door ons volledig onder te dompelen in de fantasiewerelden van onze allerkleinsten.

IKC I Kindje speelt met wandspelletje Tip of the Iceberg

Het DNA van IKC

Een betere wereld

Het verbeteren van onze wereld begint bij de nieuwe generatie; onze kinderen. Kind zijn betekent spelen, lachen, vertrouwen en zelfvertrouwen, creativiteit, non-verbaal communiceren en onbevooroordeeld zijn.

Spelen is van onschatbare waarde bij de ontwikkeling in de kindertijd. Het kind staat centraal bij alles wat wij maken, doen, en willen bereiken.

Eenvoud

Wij geven al onze producten een simplistische maar interessante look-and-feel. Daarbij zorgen we dat kinderen van alle leeftijden, van over de hele wereld zelf zonder uitleg kunnen ontdekken en spelen, op een veilige manier.

Onze speeltoestellen worden ontworpen in verschillende stijlen met herkenbare vormen, materialen en kleuren voor een aantrekkelijke uitstraling.

Educatief spel

Wij geloven dat kinderen zich het best ontwikkelen wanneer ze ook de ruimte krijgen om zelf te ontdekken. Met onze spelletjes kunnen ze door zintuiglijke verkenning, onthouden, nadenken en socialiseren zich op veel vlakken ontwikkelen.

Door wereldwijd kinderen te helpen in hun ontwikkeling, investeren we in onze toekomst.

Twee kindjes spelen met de Delta 21 spelcomputer van IKC

Duurzaamheid

Voortdurend werken wij aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Dit bereiken wij vooral door te kijken naar onze producten en processen.

Onze producten worden met minimale materialen ontworpen, en in kleine, passende verpakkingen verzonden en geleverd. Wij gebruiken geen toxische stoffen, en recycleren zo veel mogelijk.

Ons succes is te danken aan onze mensen. Wij willen een voorbeeld zijn van goede arbeidspraktijken en nageleefde mensenrechten in al onze bedrijfsactiviteiten.

Kwaliteit

Aan de kern van ons bedrijf staat het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van wat wij creëren. Ons doel is om overal ter wereld een reputatie en vertrouwen op te bouwen voor veiligheid en topkwaliteit. Dat maken wij mogelijk met deskundige mensen, kwalitatieve grondstoffen, goede leveranciers en machines.

Onze speelconcepten worden gemaakt van hoogwaardig FSC-gecertificeerd hout, wat zorgt voor stevigheid én een warme, natuurlijke uitstraling.

Dankzij onze interne kwaliteitscontroles en -tests, voldoen al onze producten aan de juiste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Zo kunnen wij onze standaardgarantie van 2 jaar mogelijk maken.

FSC Gecertificeerd hout, voor onze speelconcepten

Innovatie

Wij innoveren voortdurend onze processen en producten, waardoor wij nog meer educatieve speelwaarde kunnen creëren voor onze klanten. Ook de kwaliteit van onze speelconcepten proberen wij steeds te optimaliseren, voor een steeds betere ervaring voor u.

Global

IKC is een wereldwijd actief bedrijf met een steeds groeiend netwerk.

Dankzij onze eigen productiefaciliteit in China, ons wereldwijd distributienetwerk, en producten die geschikt zijn voor landen en culturen van over de hele wereld, kunnen wij overal zorgen voor speelplezier.

Service

Van ontwerp tot productie, levering én installatie, beheren wij zelf het gehele proces, en kunnen wij service op maat aanbieden. Dankzij ons team van Nederlandse en Chinese collega’s, zijn wij bereid om aan ieders wensen te voldoen.

Hier worden speelmodules geproduceerd in onze fabriek in China