Op deze afbeelding staat een custom kinderhoek geplaatst in een supermarkt
IKC Nieuws
Delen
Ondanks de grote verschillen in land, cultuur en taal:

De kracht van spelen is overal ter wereld hetzelfde

Onze IKC teams in Shanghai zijn hemelsbreed 8.875 kilometer van ons verwijderd, en toch is ons doel en onze aanpak overal waar wij speelwaarde creëren, hetzelfde. Van Azië tot Europa biedt kinderspel dezelfde krachtige voordelen.

Dat dit mogelijk is, willen wij laten zien aan de hand van deze voorbeelden van kindvriendelijke speeloplossingen voor bedrijven, die wij in 2019 in Azië hebben mogen ontwikkelen.


Een fantasierijke en veilige speelhoek

Romp n 'Roll is een oorspronkelijk Amerikaans, educatief centrum voor kinderen, waar zij zich focussen op speelplezier. Samen met ons creëerden zij een eigen binnenspeeltuin in Anji, China. Deze indoor playground is ruim 100 vierkante meter groot, en spreekt, vooral dankzij de vele keurrijke elementen, tot de verbeelding en creativiteit van de jonge bezoekers.

Met het thema ''bescherm en verken de schatten van de natuur'' hebben wij een natuurlijk ogende, houten klimtoestel met glijbaan gecreëerd. Daarnaast bevindt zich een berg met klimgrepen, en een tunneltje dat verwerkt is in de EPDM-vloer. Zo worden de kinderen op allerlei manieren gemotiveerd om actief te bewegen en te spelen, en zo de volledige speeltuin te ontdekken. Voor hen is dit een mooie plek om hun fantasie de vrije loop te laten, in een veilige ruimte die voldoet aan de juiste lokale én Europese veiligheidsnormen.

 

Speelkasteel aangepast aan de wens van de klant

Kastelen betekenen voor kinderen middeleeuwse verhalen en sprookjes. Haast ieder kind fantaseert wel eens over het leven in en rond een kasteel, als een moedige ridder of een mooie prinses.

In samenwerking met Euroswift hebben wij voor hen een speelkasteel ontworpen voor alle kleine ridders en prinsessen die bij de Fairprice Supermarket boodschappen komen doen. Het kasteel is volledig op maat gemaakt en aangepast aan de specifieke wensen van de klant. Het is voorzien van speelmodules aan zowel de binnen- als de buitenkant van de kasteelmuren, zodat er genoeg plaats is voor meerdere kinderen. Het kasteel is een echte eye-catcher waar kinderen zich op hun gemak en welkom voelen in de winkel.


Ouders en kinderen dichter bij elkaar door te spelen

Voor gezinnen, hebben hun kinderen wellicht de allerhoogste prioriteit. Ondanks hun drukke leven, willen ouders graag zo veel mogelijk tijd doorbrengen met het hele gezin, en ieder moment van hun groei van dichtbij kunnen meemaken.

Bij Yongchaofu in Hangzhou, China hebben wij in 2019 een kinderhoek van 60 m2 ontworpen en geïnstalleerd. Het hoofddoel van die speelruimte, was om een unieke omgeving te creëren waarin ouders en hun kinderen spelenderwijs naar elkaar kunnen toegroeien.

Ons IKC ontwerpteam heeft verschillende klim en klauter speelelementen in de speelruimte gemaakt, die die samenwerking tussen kind en ouder aanmoedigen. Deze indoor playground maakt gebruik van interactiviteit, helpt de harmonie binnen het gezin te versterken, en ondersteunt in de ontwikkeling en groei van de kinderen.

Vanuit ons nieuwe kantoor in Shanghai, zullen onze teams nog meer kindvriendelijke organisaties steunen met het creëren van op maat gemaakte speelwaarde.

Voor interesse of vragen, contacteer ons!